Alaraajatutkimus

Alaraajatutkimuksen tarkoituksena on selvittää kattavasti alaraajojen rakenne, toiminta, liikkuvuudet ja niveltoimintojen symmetrisyys, lihastoiminta ja kävely.

Tutkimuksessa tarkistetaan myös vartalon asentoa, ryhtiä, lihastasapainoa, lantion toimintaa ja mahdollisen pituuseron vaikutusta toimintaan ja ryhtiin.

Tutkimuksessa selvitetään alaraajojen rakennetta ja toimintaa kuormitettuna seisten, kävellen sekä eri liikkeissä ja kuormittamattomana istuen ja makuuasennoissa.

Tutkimuksessa käytetään apuna videokuvausta, painekuormituslevyä (mittaa seisoessa levyn päällä jalkapohjaan kohdistunutta kuormaa grammoina ja painojakaumaa), kävelymattoa sekä erilaisia toiminnallisia testejä.

Fysioterapeuttisen hoitomenetelminä käytettään manuaalista terapiaa, nivelmobilisointia eli nivelen normaalin liiketoiminnan palauttamista, harjoitteita, teippausta, lihaksen toiminnan mittausta.

Tutkimuksen perusteella tehdään hoitosuunnitelma, joka voi sisältää mm. omahoidon, ohjatut harjoitteet, jalkineneuvonnan, fysioterapiakäynnit, pohjallishoidon tai jatkokonsultaation eteenpäin.

Varaa aika täältä.