Teippaus

URHEILUTEIPPAUS

Urheiluteippi (ns. kovateippi) ei jousta ja sen tarkoituksena onkin yleensä jonkun liikkeen tai liikesuunnan ohjaaminen, tukeminen tai rajoittaminen.

Katso oheinen video, jossa teipataan ärtynyt kantakalvo, jotta kantapään kipu saadaan rauhoittumaan.

KINESIOTEIPPAUS

Kinesioteippaus on toiminnallinen hoitomuoto kivun ja toimintahäiriöiden hoitamiseen. Kinesioteippi on joustava kahteen suuntaan. Kinesioteippauksella pystytään lihasta aktivoimaan tai rauhoittamaan. Kinesioteippauksella voidaan myös edistää lymfa- ja nestekiertoa, keventää/tukea/ohjata nivelen ja lihaksen toimintaa.

DYNAAMINEN TEIPPAUS

Dynamic Tape:n erikoisuus verrattuna muihin teippeihin ja teippauksiin on sen kyky sitoa ja luovuttaa elastista energiaa. Dynaamista teippiä sanotaan biomekaaniseksi teipiksi. Se on suunniteltu venymään joka suuntaan, eli on 4 suuntaan joustava, kun kinesioteippi on 2 suuntaan joustava. Dynaaminen teippi venyy yli 200% ilman rajoittavaa päätepistettä venyvyydelle, toisin kuin kinesioteippi, jolle tulee jäykkä päätepiste ja teippi ei enää sen jälkeen veny. Teippi on suunniteltu toimimaan mekaanisesti, sen tarkoituksena on muuttaa liikeratoja ja siirtää energiaa takaisin liikkeeseen, kuitenkin rajoittamatta liikerataa.

Varaa aika täältä.